May 31, 2009

Kempen Derma Darah

Aku tgh bosan dok rumah!!Nak tido, aku rase da terlebih suda..Huhu..Takut muka aku makin sembap plak kalu tido byk. Oklah, minggu lepasnya ari Rabu aku, Atiq n Ariz telah ditugaskan utk menolong Mak Ngah selaku ahli AJK Derma Darah sempena Hari Guru Peringkat Daerah Mersing. Aku sebagai tukang kasi goodie bag kat penderma2 darah, Atiq bahagian registration n Ariz as a photographer. So, pg2 lg ktorang da bersiap. Ktorang gi pkl 7 am saing Mak Ngah yg nak ke sekolah dulu. So, sampai skola, dok lepak r kat dlm kete. Malas nak kuar. Segan ngan cikgu2 pun ye gak. Hehe..Skali tu adele nmpk 2, 3 org cikgu pakai baju PBSM. Atiq ckp, tu cikgu2 die. Die malas nak kuar. Skali tu, Ariz ckp, kot2 cikgu2 tu AJK gak. Ha, tetibe Mak Ngah dtg suruh tlg cikgu2 yg pakai baju PBSM angkat goodie bag letak kat dlm kete Cikgu Izhan..Hahaha..Gelak besar ktorang. Pyle lari tak nak jumpe cikgu. Skali kene buat keje da..Hehe..

Lps tu, gi r hospital. Aku ni bila masuk je hospital, perasaan seriau pun dtgle..Tak tau r nape. Huhu...Mak Ngah ckp, gi r cafe dulu, sarap. Ape lg, aku pun gi r sarap. Pekene lontong. Hmm..Tak terkata walaupun lontong tu takde tempe favourite aku..huhu..Lps tu, bermulala keje2 ktorang. Asalnye, aku semangat nak derma darah. Siap da bawa buku die lg. Skali tu, bile tgk syarat2 die, aku ade kantoi 1 coz aku demam dan batuk seminggu yg lalu. So, mmg tak bole. Lagipun aku wat keje arini. Kang takut pengsan plak mcm 1st time derma darah dulu. Hoho..

Keje aku amatlah bosan. Kene duduk kat dlm tu. Tgk cikgu2 derma darah. Pastu, kasi goodie bag tu. Adoyai, rasa nak tido je..Hoho..Bosan2 tu, aku gi r tgk Atiq kat bahagian registration. Ada cikgu tu baye aku je tp agak matured r. Isk2 bezanya dgn aku. Huhu...Ktorang siap borak r ngan Cikgu Norehan, Noreah, Rahimah and Rohana. Cikgu Rahimah and Rohana ni cikgu masa skola rendah tp diorang tak penah mengajar aku. Diorang mengajar Atiq and Ariz je. Tapi, diorang still kenal aku le..Hehe..Kesian Cikgu Rahimah sebab tak dpt derma darah coz die ada amik ubat sakit lutut. Ade le lg 2, 3 org cikgu yg tak dpt derma darah coz ade yg berbekam, lelah n amik ubat-ubatan esp ubat perancang keluarga. Diorang still dpt goodie bag. Yela, penat je dtg tapi tak dpt derma darah. Kesian gak r ngan diorang.

Dlm pkl 12 lbh tu, da takde org. So, kemas2 le ape yg patut. Ktorang pun dpt goodie bag n mee goreng. Sampai rumah dlm pkl 1 lbh. Itu jela citenye. Oklah tu. Ada gak keje dr takde. Ye tak?Bosan dok rumah. Takkan nak tido je. Huhu..






Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

6 comments:

PrincessLiJo said... at Monday, June 1, 2009 at 9:01:00 AM GMT+8

ada cikgu muda dan hensem x?hahahahaha

Nur Adibah said... at Monday, June 1, 2009 at 1:44:00 PM GMT+8

Mcm takde..Haha..Tp adele yg muke sweet2..hee..Lbh kurang umo kte je..Yg sengal pun ade. Asik nak amik gambo org je..Aku dok tergelak tgk cikgu tu..Dahle baye kite..Haha..

PrincessLiJo said... at Wednesday, June 3, 2009 at 5:01:00 PM GMT+8

muahaha.. ko try ke? dari xde..hikhikhik.. kuang ajo tul aku ;p

Nur Adibah said... at Wednesday, June 3, 2009 at 7:29:00 PM GMT+8

Mane ade aku try. Usha je..Haha..Weh, ibu aku da ty, takde pakwe ke?Ke ade org minat aku tp aku jual mahal?Habisle aku..huhu..

PrincessLiJo said... at Friday, June 5, 2009 at 12:24:00 AM GMT+8

hahaha.. soalan maut ibu ko kasi tu..hehe

aku pun cuak kalo kena tanya camtu..hikhikhik

Nur Adibah said... at Saturday, June 6, 2009 at 11:28:00 PM GMT+8

Tau takpe. Selama ni die diam je..huhu..Nak wat mcmane, tak jumpe yg sesuai lg..huuu...