June 28, 2009

Kursus Profesionalisma Pemimpin Persatuan Belia

Seminggu sebelum gi GEMS aritu, aku gi r Kursus Belia wakil kampung aku. Sebenarnye mls nak gi. Confirm bosan kursus tu. Tapi, kesian plak kat Cik Cham coz takde org nak wakil. Aku gi r dgn Atiq.

Kursus tu start ari Sabtu pagi. Ikutkan jadual, regist dr pkl 8-9am. kat Hotel Seri Malaysia. Ktorang sampai dlm pkl 8.45am. Ingatkan da lmbt, skali tu ramai lg yang takde. So, ktorang kenale tgu sampai pkl 10.30am. Isk2. Bosan tahap cipan. Kalu dok rumah, bole aku tgk tv. Huhu.


Lps minum pg, start r ceramah psl belia. Tak tau ape2 kot. Atiq kena ty matlamat belia kg. Ade fail belia tak?Atiq hentam je. Aku pun tak tau ape2. Huhu. Mmg bidan terjun ktorang ni. Mlm tu, ade Sesi Dialog dgn Pegawai Belia Johor. Tapi, takde pun. Ktorang melantak makan je. Dgr org bagi ucapan. Pastu, borak2 jap ngan Fiza n Yati kat dpn bilik. Pastu terus tido. Yg ln sume gi Dewan Jubli Intan tgk Zamani. Aku mls nak gi. Baik bantai tido kat bilik. Hehe..

Esok pg, ade lg ceramah. Kali ni ceramah dari kaunselor STK. Best gak r. Menarik!Ktorang kene wat kertas kerja projek kat kertas mahjong. So, grup ktorang decide nak wat Pertandingan Permainan Tradisional. Permainnye adalah teng-teng, batu seremban, layang2 n gasing. Ntah ape2 je. Itupun tak siap tulis tentatif program n AJK. sebab mase da tamat. Merapik je. Ptgnye plak ade ceramah psl pinjaman kewangan. Punyele bosan. Aku tukang jaga slide kat depan. Tak dpt tido plak. Huhu. Lps tu, gi penutup kat Dewan Jubli Intan. Kalau tak gi, tak dpt sijil. Gi je le. Majlis abis pkl 6 pm. Itu jela citenye...


Ansol Couple WGM



I really miss this couple. They make me feel good and enjoy when watching them together. They're like the true newly weds couple. I like them so much!!Hope they can be together forever. This video is tribute to them.

GEMS

Hmm..Ingatkan nak attach gambo kat GEMS. Skali masa transfer gambo dr hp, tetibe hilang. Sengal py laptop. Ntah ke manele die letak. Tgh bengang nih!Isk2!!Ingatkan nak share ngan korang, skali tak dptle. Doa2 le kalu gambo2 tu tetibe ade balik. Nnt aku letak. Terus takde mood nak cite. Huhu..

Setakat ni, ok2 saja. I'm excited to go to another moduls. And the best thing is I want to learn poco-poco as best as I can. Hehe..I really enjoy it even tough I doesn't know well how to do the Step 2. This step is quite confusing becoz I've already learned different style from other friends. So, I can't follow it. Hehe..I really like Step 3. So cute bcoz we must 'goyang-goyang' our body. Haaaa..

Actually, I had an offer from BeST programme. Yesterday, I really dunno whether I want to stay at GEMS or join BeST. After smsing, YMing and Facebooking my friends, I want to stay at GEMS. Insya Allah kalu ade rezeki tak ke mana kan. So, I want to enhance my knowledge as many as I can. And do the best to show people that I can do. It is because we'll get the company during job attachment based on our performance during in-class training.

Oklah. Malas nak taip da. Tak best nak cite kalau takde gambo. Ok, take care. Tata!!
June 27, 2009

Nasib Orang Bujang

Bila nak kawin???
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan

Bila nak kawin???
Keluarga pun dah mula risau
Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara, ayah takut bergelar andalusia

Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba

Bila nak kawin???
Aduuuhh…aku disoal lagi
Kawin??? Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata (aku ambil tunang @ suami kau, baru padan muka)

Bila nak kawin???
Akan ku kawin jam-jam ni juga ( haa…haa…haa)
Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties..(yummyyyyy)

Bila nak kawin???
Aaahhh….sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.

Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.

Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada.

PS : Mmg soalan ni sensitif. Lg2 utk org2 yg takde calon lg. Pening dibuatnye..Hoho...
June 7, 2009

Try letak video

video

Tgkle video ni puas2. Bole menari skali. Hehe..La, aku bole letak video tp lame r tgu. Ko try r lg skali...
June 1, 2009

Jalan-jalan Di Kluang

Ohoiiii!!!Arini takde ape nak cite...Bosan sering melanda diriku. Rabu ni ada interview Gems. Menurut Wen yg da diinterview, die kate senang je. Tapi, biasele aku. Cuak sentiasa. Aku mmg tak berapa gemar bab2 interview n presentation. Lg2 bab2 yg kena ada protokol. Aku mmg tak suke!Huhu..Ha, sebenarnye, aku nak cite psl aktiviti yg aku da wat minggu lps. Ari Isnin tu aku gi KL. Naik kat Kluang. Kebetulan ayah anto ibu kat Kluang coz ibu ada konvensyen kat IAB, Genting. So, ibu naik ngan kwn2 die. Ariz plak nak ke KL coz die ade interview ari Selasa tu. Jdnye, kebetulan gi KL, aku pun bercadanglah nak wat clearance kat UIA. Aku tak nak cite psl clearance yg sgt mengampakan aku tuh. Aku nak cite psl ape yg da aku wat masa kat Kluang. Hehe..

Begini ceritenye...Hehe..Ktorang bertolak dr rumah lbh kurang pkl 9 am. Sampai Kluang dlm pkl 10. 30 am. Terus tunggu kawan2 ibu sampai. Sambil menunggu tu ktorang gi r beli tiket ke KL n tiket balik rmh skali. So, disebabkan ktorang nak minta tlg Mak Uda amikkan kat Hentian Serdang, so, ktorang decide naik bus pkl 3.30 pm. So, ngam2 r sampai 6.30 lbh kat sana. Jdnye, ktorang tak pyh tgu lame kat sana. Mak Uda pun same. Lps ibu bertolak je, ktorang gi r mkn kat Stesen Kereta Api Kluang. First time gi situ..Org py le ramai. Tmpt tu masih mengekalkan binaan lama. Bagus r tu. Nmpk oldies. Aku suka!Ktorang pun order le roti bakar n teh tarik. Ariz order Kopi Ais. Mule2 order 4 roti bakar dulu. Skali da makan, masya Allah!!Best sgt!!!Aku yg waktu tu tgh mengalami sakit perut pun rasa nak tmbh lg. Ape lg, ayah tmbh lg 2. Haha..Sgt best!Padahal inti die juz kaya n butter. Tapi, sgt sedap!Tak tau r nape. Korang kena cuba!!Hehe..Harganye pun berpatutan. Smua skali harganye RM 10.20. Murah sgt!Nak dibandingkan kalu mkn kat kopitiam2 lain yg mahal.

Lps tu, ayah tinggalkan ktorang kat mall yg ade wayang tu coz Ariz nak cari kemeja die. Ayah terus balik. So, ktorang pun gi r jalan2 kat situ. Takde bnd sgt pun. Byk kedai baju je tp baju kemeja takde. Adale 1 kedai tu; Polo Haus tp mahal giler kemeja die. So, Ariz pun tak beli. Die kata sok gi Mid dulu b4 gi interview. Masa lmbt lg. So, ktorang decide gi tgk wayang. Mula2 nak tgk Syurga Cinta. Mcm best je tgk promo die kat TV. Skali start lmbt lg. So, ktorang decide tgk Night At The Museum 2. Hehe..Ape lg, gi r tgk!Takde org pun dlm panggung tu. So, layan r. Best r cite tu tp aku rs yg 1st lg best r. Hehe..Lps abis, ktorang gi semayang n beli jajan kat Giant. Pastu tros tungu bas kat Bus Stand die. Last2 ktorang naik bus dlm pkl 3.15pm. Ingatkan dpt bus baru. Skali dpt bus lame..Sengal pu Satria!xpele. Janji sampai. Ktorang sampai lbh kurang pkl 6.30 pm.

Itu jele citenye. Psl cite clearance tu, malas nak layan. Buat sakit ati je..Huhu..Ok, adios!Chow!