June 1, 2009

Jalan-jalan Di Kluang

Ohoiiii!!!Arini takde ape nak cite...Bosan sering melanda diriku. Rabu ni ada interview Gems. Menurut Wen yg da diinterview, die kate senang je. Tapi, biasele aku. Cuak sentiasa. Aku mmg tak berapa gemar bab2 interview n presentation. Lg2 bab2 yg kena ada protokol. Aku mmg tak suke!Huhu..Ha, sebenarnye, aku nak cite psl aktiviti yg aku da wat minggu lps. Ari Isnin tu aku gi KL. Naik kat Kluang. Kebetulan ayah anto ibu kat Kluang coz ibu ada konvensyen kat IAB, Genting. So, ibu naik ngan kwn2 die. Ariz plak nak ke KL coz die ade interview ari Selasa tu. Jdnye, kebetulan gi KL, aku pun bercadanglah nak wat clearance kat UIA. Aku tak nak cite psl clearance yg sgt mengampakan aku tuh. Aku nak cite psl ape yg da aku wat masa kat Kluang. Hehe..

Begini ceritenye...Hehe..Ktorang bertolak dr rumah lbh kurang pkl 9 am. Sampai Kluang dlm pkl 10. 30 am. Terus tunggu kawan2 ibu sampai. Sambil menunggu tu ktorang gi r beli tiket ke KL n tiket balik rmh skali. So, disebabkan ktorang nak minta tlg Mak Uda amikkan kat Hentian Serdang, so, ktorang decide naik bus pkl 3.30 pm. So, ngam2 r sampai 6.30 lbh kat sana. Jdnye, ktorang tak pyh tgu lame kat sana. Mak Uda pun same. Lps ibu bertolak je, ktorang gi r mkn kat Stesen Kereta Api Kluang. First time gi situ..Org py le ramai. Tmpt tu masih mengekalkan binaan lama. Bagus r tu. Nmpk oldies. Aku suka!Ktorang pun order le roti bakar n teh tarik. Ariz order Kopi Ais. Mule2 order 4 roti bakar dulu. Skali da makan, masya Allah!!Best sgt!!!Aku yg waktu tu tgh mengalami sakit perut pun rasa nak tmbh lg. Ape lg, ayah tmbh lg 2. Haha..Sgt best!Padahal inti die juz kaya n butter. Tapi, sgt sedap!Tak tau r nape. Korang kena cuba!!Hehe..Harganye pun berpatutan. Smua skali harganye RM 10.20. Murah sgt!Nak dibandingkan kalu mkn kat kopitiam2 lain yg mahal.

Lps tu, ayah tinggalkan ktorang kat mall yg ade wayang tu coz Ariz nak cari kemeja die. Ayah terus balik. So, ktorang pun gi r jalan2 kat situ. Takde bnd sgt pun. Byk kedai baju je tp baju kemeja takde. Adale 1 kedai tu; Polo Haus tp mahal giler kemeja die. So, Ariz pun tak beli. Die kata sok gi Mid dulu b4 gi interview. Masa lmbt lg. So, ktorang decide gi tgk wayang. Mula2 nak tgk Syurga Cinta. Mcm best je tgk promo die kat TV. Skali start lmbt lg. So, ktorang decide tgk Night At The Museum 2. Hehe..Ape lg, gi r tgk!Takde org pun dlm panggung tu. So, layan r. Best r cite tu tp aku rs yg 1st lg best r. Hehe..Lps abis, ktorang gi semayang n beli jajan kat Giant. Pastu tros tungu bas kat Bus Stand die. Last2 ktorang naik bus dlm pkl 3.15pm. Ingatkan dpt bus baru. Skali dpt bus lame..Sengal pu Satria!xpele. Janji sampai. Ktorang sampai lbh kurang pkl 6.30 pm.

Itu jele citenye. Psl cite clearance tu, malas nak layan. Buat sakit ati je..Huhu..Ok, adios!Chow!


Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

3 comments:

raudah sakinah said... at Monday, June 15, 2009 at 10:09:00 PM GMT+8

Salam dibut bus kuning tue ke kamu naik??ehheeh...i'Allah ujung minggu nie ainna g kluang...abg sepupu kawen..wat majlis smbut menantu...(",)

Nur Adibah said... at Wednesday, June 17, 2009 at 7:21:00 PM GMT+8

Tak r Ainna. Kte naik bus lain. Kalu bas tu le kte naik, ntah bilele nak sampai KL. Hehe..Amboi Aina,seronoknye berjalan..

♥Nurul Aqilah Binti Suhaizam♥ said... at Sunday, June 28, 2009 at 2:36:00 AM GMT+8

dah penah peg dengn k.tiq hritu.k.tiQ x muat duduk.hehe tak delah.roti kaya dye seDaP gile~