May 24, 2009

Hari-hari Terakhir di UIA

Hai kwn2..Hehe...Kali ni aku nak cerite psl aktiviti-aktiviti yg telah aku wat bersama ngan kawan2 tersayang di UIA before dgn rasminye aku da tak bergelar student di situ..Sob2..Sedihle plak..hoho..Aku kene go thru balik sume gambo nih.

Aku tak ingat masa bile aku amik gambo nih. Tapi, yg plg penting, aku amik gambo ni dari bilik aku mase lps Subuh. Waktu ni tak silap aku tgh berangan-angan mase nak start wat FYP. Hehe..So, tgk2 le pemandangan. Waktu ni cantik sgt awan die. Aku suke waktu2 mcm ni. Tenang giler!Lps ni aku da tak tgk le awan UIA lg..Rindunye..Mcm poyo le plak..Haha...

Oklah aku nak cite aktiviti2 yg telah aku wat. Hehe..Firstly, ms hujung minggu 2/5/2009, aku gi cousin aku kawin. Asalnye tak nak gi coz takde kenderaan tp tetibe setelah aku ckp saje2 kat Lina, tetibe die semangat plak nak gi. Die ckp, bole mkn free. Hehe..Jdnye, aku pun kate ok jela. Yela, yg nak drivenye bukan aku. Aku ikut je. So, ari Sabtu tu, aku, Lina, Una, Akmal, Epa, Malin and Simma gi le. Malin n Lina bwk kete masing2. Naik 1 kete tak muat le plak. Nak dijadikan cite, pg tu aku online jap coz bosan giler dok bilik. Biasele dok sorang2. Huhu. Pandang dinding jela. Pastu, dlm pkl 12.30 pm, aku blk bilik. Tetibe bile nak gi toilet, aku tertinggal kunci kt dlm blk. Selalunye aku bawak je..Hoho..Dahle janji ngan diorang pkl 1.15 pm. Aku tak tau nak watpe. Menggelabah wei. Aku tak suke silly mistake mcm tu. Tu bukan aku..Hoho..Ntah mcmane, nasib baik aku bawak hp coz aku tgh dgr Carta Sinar. Hehe..Ape lg, aku msg Epa. Bole tak aku ty Epa mcmane nak wat?Seriously, aku blur. Tak tau nak watpe. Ofis bukannye buka. Pak Guard plak da tak pegang kunci. Aku gi bilik Epa n Malin (diorang sebilik). Pastu Epa ckp, xpe2 nnt die try gi ofis. Mane tau ade org jage ke. Sambil2 tu aku try le gune kunci bilik diorang. Tak berjaya!Pastu, try plak gune kad ape ntah Malin kasi aku . Tak berjaya gak!Parah2. Waktu tu da pkl 1 kot. Aku msg Una ckp lmbt sket. Nasib baik ada fellow bertugas. Tu pun die kasi pinjam 10 minit je. Hoho..Ape lg, kelam-kabut le aku. Huhu..Fuh, selamat!Nak dkt pkl 2 gak ktorang bertolak. Itu pun tersalah gi sekolah. Patutnye kat Dewan SK Tmn Melawati 1. Skali Lina gi SK Taman Melati. Hoho. Wrong information plak...Pastu, gi le ktorang. Sampai2 kt SK Tmn Melawati 2. Sudah, kat mane nih?Pusing py pusing, last2 Lina call Pak Ngah die. Nasib baikle Pak Ngah die tau jalan. Finally, sampai gak ktorang. Hehe..Pastu, ape lg, mknle. Waktu tu pengantin tgh makan. Abis mkn, aku jumpe le sedara-mare. Sempatle amik gambo ngan pengantin. Nasib baik takde org ty aku, bile plak nak kawin coz cousin aku tu sebaya ngan aku. Fuh, selamat!Dlm pkl 3 lbh, Lina gi workshop ngan Akmal. Yg lain2 ikut Malin gi JJ. Ms da nak blk, sempatle try benda alah ape ntah. Mmg takde keje..Hoho..Tu jela citenye..Hehe..





Ha, ari Isnin tu, aku presentation FYP. Ptg tu, aku tros kena demam. Sabo jela. Hoho..Mmg pening kepala. Huuu..Mlm tu, aku, La, Ida, Halem n 2 org roommates Ida gi le mkn kat Look Out Point Western Food. First time gi situ. View die sewriously, sgt lawa!Terpegun aku sekejap walaupun waktu tu aku da sgt lapo sampai perut pun masuk angin. Huhu. Yela, ktorang ntah berapa kali tersesat da. Halem lupe jalan. Kalau ikutkan, mmg susah sket nak gi situ. Dahle mlm. Lgle kan. Xpe2 aku paham. So, ktorang mkn Western Food. Tp, yg aku plg tak puas ati adalah air teh o panas die. Dahle RM 3. Pekat + Pahit pulak tu. Sengal!Tak letak gule pe. Sabo jela. Lps mkn, ktorang naik le kat menara tinjau die. Ya Allah!Mmg sangat lawo. Nampak 1 KL. Lawa sgt!!!Korang kene gi..Huuu...


Ha, hari Rabunye gi rumah Leha. Thanx to Leha and family yg sgt rajin wat jamuan mkn2 nih. Makannye pun sedap2 belaka. Hehe...Masa nk balik tu, mak Leha puna adele kasi pesanan sket utk ktorang n siap jemput gi kenduri kawin Leha lg ms raya nnt..Wah, Leha da nak kawin. Bestnye..Hoho...Lps tu, ntah ari pe..Ktorang gi amik gambo kat tangga besar UIA plak ngan Simma, La, Una and Epa. Mmg da takde keje. Pastu siap gi Danau lg. Sempat lg tu beli t-shirt. Setiap t-shirt tu ade tulisan die. Aku n Epa beli yg tulis 100% Single..La beli I'm The Best. Simma beli I Like Your Style (kalau tak silaple) and Una beli Aku Kau Punye..Hehe..Esoknye, ktorang gi la plak bergambo ngan tshirt tu kat E5. Hehe..Esok mlm nye plak aku, Fini and La gi mkn ngan Kak Mar plak kat Kubo. Kak Mar ni ex-roommate aku ms kat matric. Siap borakle psl keje, sambung master..Hmm..Aku tak taule ape next plan aku ni. Masih kabur lg..Huhu...Ari Jumaat ptg, dgn selamatnye, aku tlh keluar dari UIA. Pak Busu aku amik balik Bentong dulu. Hari Ahad baru balik rumah..Babai UIA...Brg2 pyla byk. Tupun da 3rd times aku bawak balik. Still byk..Hoho. Sume bnd aku nk bawak blk. Pak Busu aku siap ckp, baldi tu tinggal jela, sedekah kat org. Hehe...



ps: Korang bole view lg byk gambo kat FB aku. Mls nak upload kat sini. Lmbt dowh..Nnt nak cite psl FYP plak. Da tak sempat. Lps ni turn adk aku plak online. Dok rumah kena Q le
wei...Huhu..
Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

7 comments:

PrincessLiJo said... at Monday, May 25, 2009 at 12:41:00 AM GMT+8

uhuks! da bleh komen ;P

rindu2! tu je nak cakap..haha

Ir A.Aziz said... at Monday, May 25, 2009 at 10:45:00 AM GMT+8

Huyo, dah bleh comment. Aku pon nak wat post pasal Hari2 terakhir nih, tapi x terbuat. Hahah! Tunggu jer la yer.

HamiWeeRAé said... at Monday, May 25, 2009 at 3:34:00 PM GMT+8

ehem ehem.. testing2..
wahhhh.. wangi nyew bau blog baru.. hihihiihiiii..
slmt dtg ke dunia blog!

HamiWeeRAé said... at Monday, May 25, 2009 at 3:34:00 PM GMT+8

ehem ehem.. testing2..
wahhhh.. wangi nyew bau blog baru.. hihihiihiiii..
slmt dtg ke dunia blog!

Nur Adibah said... at Monday, May 25, 2009 at 9:32:00 PM GMT+8

-Wee, mcmane ko bole bau wangi blog aku nih?Hehe...

-Aziz, wat r. Sebenarnye byk lg cite n gambo nak letak tp aku mls..haha

-Una, ko rindu kat sape?Hehe..

raudah sakinah said... at Wednesday, May 27, 2009 at 2:16:00 AM GMT+8

salam...kenangan terindah ek??..erm..ainna nk komen pasal teh o panas tue..ntah2 dibut xperasan ada gule atas meja kot or terlupe minta? usually dia memand xletak gule kite sendr kene letak, ikut suke kite..hehhehe..agak je la nie..:)

Nur Adibah said... at Wednesday, May 27, 2009 at 8:46:00 AM GMT+8

Takde gula kat atas meja..Mmg takde..huhu..Baik buat sendiri, lg sedap..