November 22, 2010

Merepek

Hai semua. Selamat bercuti buat mereka yang sedang bercuti. Sudah masuk hari ke-3 aku duduk rumah ini. Ini bermakna sudah 3 hari aku tak drive kete. Aku memang macam ini. Kalau takda benda yang kena keluar rumah, aku lagi suka duduk di rumah saja. Apa aku buat?Entah ek. Aku pun tak tau. Yg pastinya, aku buat la keje2 rumah - basuh baju, sidai kain, lipat kain, sapu sampah dan bermacam-macam lagi. Sambil2 tu tgkla tv dan surf internet ni ha. Dalam sehari adalah berkali-kali aku buka FB dan blog ini.

Aku dah berhasrat nak buat marathon tgk cerita. Dah ada 3 cerita Jepun aku sedut daripada Oni. Tapi, kemalasan nak membuka laptop yang dah season tu membuak-buak. Yela. Nak on je amik masa nak dekat 5 minit. Mana tak hangin aku. Tula. Dah 5 tahun usianya. Memang la kan. RAM pun 256 MB je. Penah kot aku nak hempas je laptop tu sebab pernah hilangkan projek FYP aku yang aku dah buat selama separuh hari. Tensen gel waktu tu. Sabo jela. Hmm. Nanti la aku bukak cerita tu.

Ada gak rasa nak layan novel. Novel Eclipse yang aku beli tahun lepas pun tak habis2 lagi. Aish. Apa la aku ini. Tak taula kan kenapa skang ni aku cepat bosan bila membuat sesuatu keje. Tak taule keje apa la yang aku tak bosan. Semua benda cepat bosan. Apa ni?Asyik bosan je. Haha. Aku pun tidaklah tahu.

Apa yang aku merepek ni?Haha. Aku pun tidak tahu. Kebosanan tidak lagi melanda diri ini sebab masih di hari-hari awal percutian. Tgklah nanti. Tak sabo nak tunggu weekend ini. Aku nak berjimba. Yezzaaa!!!
Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

10 comments:

Nurlina binti Yusof said... at Tuesday, November 23, 2010 at 7:09:00 AM GMT+8

kite pn xtau nk wat apa skrg ni. internet pn mls nk bukak. tp kite menggagahkn diri wat drama marathon. akhirnye berjaya :p. tp skrg da sedikit boring. tgh berusaha lg nih. fighty bersama2

HangLiJo said... at Tuesday, November 23, 2010 at 7:56:00 AM GMT+8

berjimba ke mana weh? hehe~

oit..aku rasa kan.. ubat penyakit bosan ko adalah kawen..hikhik~

byk giler weh kwn2 kawen tahun ni.. huhu

NajLa ShuHuD said... at Tuesday, November 23, 2010 at 10:03:00 AM GMT+8

Ko nak berjimba ke mana Dibut oi? Hee~

Nur Adibah said... at Tuesday, November 23, 2010 at 10:41:00 AM GMT+8

Lina, da abis exam ke?Tula, tp skang ni tetibe mlm td tergerak ati nk tgk cite Jepun. Kite skang tgh layan cite Mr Brain. hehehe.

Nur Adibah said... at Tuesday, November 23, 2010 at 10:42:00 AM GMT+8

Una, itu idakle tahun ni ate nye nak kawin. Kome kawin bile?Haha. Mmg ramai kwn2 kawin tau ni. Tensen gak ak. Akn nk g berjimba ke Temasik weekend ni. hehe.

Nur Adibah said... at Tuesday, November 23, 2010 at 10:42:00 AM GMT+8

La, ak nak berjimba ke negara jiran. haha.

HangLiJo said... at Tuesday, November 23, 2010 at 1:59:00 PM GMT+8

weh..bestnye gi jejalan.. tlg kirim salam kat jln2 tu weh.. hehe~

dib, aku suka mr.brain tu..bijok! atenye takuya kan..ngeh3x

Nur Adibah said... at Tuesday, November 23, 2010 at 2:45:00 PM GMT+8

Tau xpe. Ak da lame x g jalan2 ni. Lagi2 g negara org. Ak nk g Universal Studios. hehe.

Mr Brain tu Takuya. Atenye mmgle bijaaakkk..

Nurlina binti Yusof said... at Wednesday, November 24, 2010 at 12:38:00 AM GMT+8

da abis seminggu. tp br sabtu lps kite btol2 free. abis exam n esaimen tros raya. berjimba tu apa? wa g singapore ek? kt last pegi darjah 6. kim slm kt pakcik imigresen ek. tny kalu die masih ingat kite. :p

Nur Adibah said... at Wednesday, November 24, 2010 at 8:17:00 AM GMT+8

Berjimba tu samele ngan meronggeng. hehe. Kite ni bru first time nk g sana. Padahal dok kt Johor. Isk2. Nntla kt ty pak cik imigresen tu ingat lg x kat Lina. hehe.