October 14, 2010

Ada perasaan juga mereka ini...=)

HEHE. Minggu lepas, aku kurang sihat. Kenapa?Sakit apa?Biarlah rahsia :D. Malu nak cakap. HAHA. Poyo tak ayat?Mesti korang nak muntah kan. HAHAHA. Nasibla. Siapa suruh baca entry aku ni. HEHE.

Okay. Berbalik kepada tajuk entry. Kenapa aku tulis macam tu?Ha, mestila ada sebabnya. Kalau korang nak tahu, rupa-rupanya ada juga perasaan budak-budak ini kat cikgunya yang sorang ini.

Nak dijadikan cerita, aku memang saaangaaat tak larat hari Khamis lepas. Punyala aku menahan sakit, sampai tak boleh nak mengajar. Rasa nak balik je. Kalau fikir-fikir, mcmana aku nak balik sebab aku yang drive ke sekolah. Nak drive pun tak larat. Maka, aku tahankan ajala. Tetapi, memang aku tak mengajar la. Mengajar separuh jalan je. Aduh!Sangat tak larat. Sampai menitik air mata aku menahan sakit. HUHU.

Budak kelas aku ni ada 10 orang aje; 8 lelaki, 2 perempuan. Maka, kelas ni memang majoritinya lelaki. HEHE. Pada mulanya, aku ingatkan diorang ni tak 'concern' pasal aku. Sekali, bila aku cakap yang aku tak sihat, wah!Terus terharu. hihi. Tak ku sangka. Macam-macam diorang bagi tips dan nasihat. HEHE. Contohnya:

Pelajar A : Cikgu duduk aja. Jangan ajar.
Pelajar B : Cikgu pergila toilet. (Yang ni aku ta
k bole blah. Rasa nak tergelak je. HEHE)
Pelajar C : Cikgu balikla. Tidur. Rehat-rehat.
Pelajar D : Cikgu, apa boleh kami buat?Kami lelaki. Kami tak tahu mcmane cikgu rasa. (HEHE. Cute tak yang ni?Mesti korang dah dapat teka kan aku sakit apa?HEHE)
Pelajar E : Kesian cikgu.....


Ha, dan macam-macam lagila. Bila masuk ke kelas seterusnya, aku pun tak mengajar. Punyalah tahan sakit, sampai terlelap sekejap. Hmm...Dah tengahari, sakitku pun beransur pulih. Alhamdulillah. Itulah kisahnya. Kesimpulannya, ada juga perasaan mereka ini terhadap cikgunya walaupun selalu kena tegur sebab suka sangat cakap kuat dalam kelas. Terima kasih wahai anak-anak muridku walaupun cikgu pasti kamu semua memang takkan baca entry cikgu ini. hehe. Dari kiri : Goh, Pei Min, Wong, Eric, Poh & Tan
Tiada dalam gambar : Tan (ketua kelas), Chiang, Dixon & Chan

Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

4 comments:

Aqilah Suhaizam said... at Thursday, October 14, 2010 at 5:02:00 PM GMT+8

bukan baikla . tapi diorang nak klong supaya xyah mengaja sbb dorang tknak belaja ataupon dorang nak halau klong . hehe , qilah paham perasaan remaja yang sebayaa (:

Nur Adibah said... at Friday, October 15, 2010 at 9:49:00 AM GMT+8

Byklaaa...Students Kak Long mmg baik2 belakaaaaa...........

Emalin Aisyah said... at Saturday, November 6, 2010 at 3:02:00 PM GMT+8

kita penah sakit yg sama..ari jumaat.ingat lagi balik awl..,kul 10pg kita mintak half day padahal kul 1230 abis skola...mmg derita..x ngajor pn..duduk je kt meja guru tenung budak2 smpai dorg naik takut..padahal kita tgh sakit..hahaha...

Nur Adibah said... at Sunday, November 7, 2010 at 12:19:00 PM GMT+8

Malin, tula. Mmg sakit kn. Nk mengajo, x larat. Even nk berdiri pn x bole. huhuhuhu.