July 8, 2010

Football Players

Bersempena dengan World Cup yang semakin melabuhkan tirainya, saya ingin berkongsi dengan pembaca-pembaca semua pemain bola sepak yang saya kagumi. Bukan kerana ketampanan yang dimiliki tetapi corak permainan yang hebat di atas padang. Kebanyakan orang perempuan lebih tertarik terhadap ketampanan seseorang pemain seperti Christiano Ronaldo, Kaka dan sebagainya tetapi saya sebaliknya. Saya lebih tertarik terhadap keupayaan mereka menggelecek bola, skill yang ada dan tahap 'kerajinan' mereka mendapatkan bola semasa bermain. hehe. Berikut merupakan pemain-pemain yang saya minati :

(1) 4 tahun dulu semasa WC 2006 di Germany, saya suka kepada kapten Germany iaitu Michael Ballack. Ramai yang bertanyakan kenapa kepada saya tetapi seperti yang saya jelaskan sebelum ini saya lebih tertarik terhadap permainan beliau di atas padang.

Berikut merupakan profil beliau:

Full Name : Michael Ballack
Weight
: 81.9 kg
Birth Date : September 26, 1976
Age
: 33
Birth Place : Chemnitz, Germany
Position
: Midfielder
Height : 1.88 m
Squad No
: 13

(2) Bagi edisi WC pada kali ini, saya telah tertarik kepada pemain muda Germany yang semakin menyerlah iaitu Mesut Oezil. Jangan tanya saya kenapa. Pasti jawapannya adalah sama seperti yang telah saya beritahu di awal cerita.

Berikut merupakan profil beliau:

Date of Birth:
15 October 1988
Height:
182 cm
Shirt number: 8
Position:
Midfielder
Current club:
Werder Bremen (GER)
International Caps:
15
International Goals:
2
First international: Germany - Norway (11 February 2009)

Walaupun Germany kalah di tangan Spain pada separuh akhir semalam, saya pasti Germany akan kembali garang untuk edisi WC akan datang dan juga Euro 2012 kerana barisan pemain-pemainnya yang muda mampu untuk memberi tentangan yang sengit kepada pemain-pemain dari negara lain terutamanya Spain. Tunggu ajela.





Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

6 comments:

HangLiJo said... at Thursday, July 8, 2010 at 11:23:00 PM GMT+8

tungguuuuuuuuuu! hikhi~

aku anti giler ngan ronaldo tu..menyampah dengan sepenuh hati..

pemain2 skrg kebanyakkn dah x bermain cantik.. aku suka player2 yg dah retired sbb diorang tunjuk the art of futball.. skrg ni mostly bermain bola semata-mata..skill kurang..

kalo player skrg yg aku suka tgk diorang main
1) torres
2) kaka

tp diorang slow ckit ah kat WC..kena kepung+ torres baru baik dari injured.

kalo player dolu2 ramai..

raul, leonardo, roberto carlos,ronaldinho, cafu, owen, beckham and many more.. diorang punya skill mmg superb! hee~

Nur Adibah said... at Thursday, July 8, 2010 at 11:27:00 PM GMT+8

Tula..Skang ni harap muke je lg2 si Ronaldo tu. Benci ak. Bajet hensem. Kalu pemain dulu, ak suke giler kat Roberto Carlos!!!

Dilla said... at Friday, July 9, 2010 at 1:05:00 AM GMT+8

Pemain yang No(2) Diba suka tu mukanya macam pelakon DHW yang berlakon jadi pasangan Gay tu. hehehe... Jangan marah Diba :=))

Nur Adibah said... at Friday, July 9, 2010 at 6:50:00 PM GMT+8

Madam, DHW cerite pe??X taule plak. hehe..

Aqilah Suhaizam said... at Monday, July 12, 2010 at 5:38:00 PM GMT+8

asal semua buruk2 belakaa ?

Nur Adibah said... at Monday, July 12, 2010 at 9:50:00 PM GMT+8

Qila, ni mesti suke player sbb handsome. Ape da...